kbba9

DUIT MODAL

Wednesday, February 21, 2018

Wordless Wednesday #8/2018 : Coklat


Benda makan ni , memang makan terus habis , tapi lepas makan , 
kita akan tetap teringat - ingat orang yang bagi kita makan tu . 
Awak , awak memang orang yang garang sepanjang saya kenal awak , 
tapi saya tahu awak marah saya sebab nak saya pandai dan saya boleh berdikari . 
Terima kasih awak . 
Saya akan rindu awak .

#gambarpada14022018

Tuesday, February 20, 2018

My BFF

My BFF .
Best Friend Forever .
Best Funniest Friend .
Jumpa tak selalu, tapi dia yang paling memahami.


see , suka tau cacatkan gambar KakNa 

KakNa ni tak ramai kawan , tapi kawan yang berkualiti in shaa Allah ada . BFF KakNa ni dari 13/02/2018 dah whatsapp nak ajak makan luar , KakNa okay je tapi kena tanya husband dulu , then bila Big Boss dah kata YES , maka melompat lah KakNa . Huhuhu . 


haiishh sabo jelah 

Plan punya plan , last sekali makan kat Pizza Hut sebab nak lokasi yang dekat dengan rumah KakNa , huhu . Tak kisahlah janji perut kenyang dan orang belanja .. Oppss . Apapun , KakNa happy sangat sebab Azlina nak belanja kan ? Hahaha . She is my only friend yang selalu ada waktu KakNa susah dan senang . Of course lah senang i will tell her first . Dia yang tahu jatuh bangun KakNa , dan rasanya KakNa belum ada yang terlepas apa - apa nak beritahu dia . I guess so . Mungkin sebab perkenalan dan persahabatan kiteorang sejak Tingkatan 1 , buat kiteorang boleh get along sampai hari ini . KakNa harap sangat persahabatan ini boleh berkekalan sehingga ke akhir hayat . Aaminn .

Sebab dah lama sangat tak jumpa kiteorang berbual sampai tak sedar dah pukul 10 , ahhaha . Pizza Hut pun dah nak tutup dah . Pekerja diorang siap tengok - tengok kiteorang kalau - kalau kiteorang dah siap berbual dan nak balik . Sori awak !


baik selfie dengan Amsyar je kan sayang ?

tak banyak gambar selfie sebab memasing dah lapar dan fokus nak berbual je pun . so , inilah je kenangan yang ada sempena birthday celebration KakNa hari tu . Apapun , terima kasih babe sebab belanja . Semoga bertambah luas dan melimpah ruah rezeki ko sampai bila - bila . Aku doakan semoga cepat jodoh ko , hahaha . Lambat pun tak pe , sebab leh lepak lagi dengan aku hahahaha .


tq sayang !

tengah post ni , lapar plak tengok makanan ni , haishh .. Nafsu nafsu ! lepas tu tak kurus dok salahkan makanan , padahal sendiri yang melantak tak benti - benti ! huhuhu . 

ok lah korang , KakNa nak balik rumah dah ni , apa - apa pun terima kasih sudi baca . lain kali singgah dan baca lagi . :)

Friday, February 16, 2018

16.02.2008-16.02.2018 - #FarAmy dah 10 tahun

Perghhh .

10 tahun tu .

Alhamdulillah .

Eh , hai . Assalamualaikum , lupa nak bagi salam pulak . Hehe . Almaklumlah , excited nak cerita dengan korang semua .

Sebenarnya tak ada apa pun yang menarik nak cerita , cuma nak kongsi , kisah percintaan kami dah menjangkau usia 10 tahun (eleh , itu pun nak kecoh !) biralha makcik pakcik bawang nak kecam ke apa , tapi KakNa bersyukur , apa yang KakNa ada selama 10 tahun ni , atas usaha kami berdua dengan izin Allah SWT juga . 
Kalau Allah tak izinkan , maka tak akan jadi juga . 
KakNa ni , jenis asal boleh compare dengan suami yang agak teratur hidupnya . Tapi sejak kahwin dengan KakNa , kesian lah dia dapat isteri haru biru . Hahaha , maafkan saya .
Macam - macam dugaan kiteorang dah hadap , tapi atas dasar kepercayaan dan rasa tanggungjawab , kiteorang cuba juga perbaiki . 

Yes . Semua perkahwinan mana ada yang tenang je . Gaduh , merajuk tu semua mesti ada . Sama ada kita pandai atau tak nak "tackle" masalah tu dan selesaikan . Yang paling penting , jangan sesekali mudah percaya pada cakap - cakap orang ketiga . Sebab selalunya , orang ketiga ni mereka hanya cuma mahu melihat kita merana . So , beware !


susah nak selfie berdua 

My clingy boy Amyrul Arsyad 

Peneman umi Amyrul Akhmal


Si manja umi Amyrul Amsyar

Alhamdulillah , 10 tahun perkenalan , usia perkahwinan hampir 6 tahun kami dikurniakan 3 orang anak lelaki . 

Doakan kami bahagia hingga ke akhir hayat . Aaminn.

Terima kasih sudi baca !

!!Jom Tambah Pendapatan!!

DUIT SHOPPING